Ota yhteyttä
Sähköposti: [email protected]
|
Vinkkejä juhlien järjestäjälle:
- Varaa kyllin paljon aikaa juhlatilan koristelemiseksi, sekä jälkisiivoukseen. Voit varata tilan esimerkiksi torstaista sunnuntaille, jos juhlat ovat lauantaina. Jos et tee itse loppusiivousta veloitamme siitä 100 euroa.
- Tilaa puvut ja kukat ajoissa. Muutkin hankinnat kuten ruokakauppa tai catering on hyvä laittaa ajoissa kalenteriin ylös.
- Sovi tehtävänjaosta ja pyydä apua, jotta pystyt itsekin nauttimaan juhlista. Kuka hoitaa ruoat ja tarjoilun? 30–50 hengen juhlissa, noutopöydästä ja sen täyttämisestä, sekä tiskien korjaamisesta ja pesemisestä tarvitaan vastaamaan ainakin kaksi henkilöä. Pyydä tarjoiluun avuksi esimerkiksi tuttavapiirin nuoria tai ravintola-alan opiskelijoita.
- Noutopöytään varataan ruokaa noin 300-400 g vierasta kohti. Mitä enemmän erilaisia ruokia on tarjolla, sitä vähemmän yksittäistä ruokaa vieraat ottavat. Osa ruoista kannattaa valmistaa ennen juhlapäivää ja säilyttää pakastimessa tai jääkaapissa. Täytekakkujen kakkupohjat voi pakastaa ja täyttää sulatettuina. Myös suolaiset piirakat, pullat ja pikkuleivät säilyvät hyvinä pakastimessa.
- Varaa vierasta kohden kaksi kupillista kahvia, äläkä unohda teenjuojia. Varaa kymmenelle hengelle 4 dl kahvimaitoa ja 2 dl kermaa. Yhdestä kuohuviini- pullosta tulee kuusi lasillista. Muista myös alkoholittomat vaihtoehdot ja varaa tarjolle riittävästi vesikannuja.
- Kata pöytään liina, tarjoiluastiat ja ottimet valmiiksi jo päivää ennen juhlia. Näin varmistat, että ne mahtuvat varmasti ja saat suunniteltua pöydän järjestyksen valmiiksi. Servietitkin voi taitella hyvissä ajoin ja säilyttää niitä korissa liinalla suojattuna. Aseta pöytään iso menukyltti tai kullekin ruokalajille omat kortit, joissa lukee niiden erityisruokavaliotiedot.
- lähde: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/juhla/juhlien-jarjestajan-muistilista